Hoppa till sidans innehåll

Tvååkers IF - Örebro SK

18 FEB 2018 19:06
Första historiska Svenska cup-matchen är gjord, Örebro SK kom på besök och vi gjorde en bra prestation över 90 minuter men tyvärr blev resultatet inte lika bra och Örebro var ogästvänliga nog och tog med sig tre poäng och en 0-3 seger.
  • Skapad: 18 FEB 2018 19:06

Joakim Dahlberg (K)

E. Nilsson, O. Nedanovski, V. Nilsson, D. S Persson

R. Andersson, J. Persson, R. Cindric, A. Johansson

J. Adolfsson, J. Eriksson

Inhoppare:
Albin Winbo - Alexander Johansson 72'

Första halvlek
Vi startar den första halvleken med ett kompakt och bra försvarsspel vilket gör att Örebro har svårt att komma till några större farligheter trots ett övertag i bollinnehav. Jonathan skapar matchens första chans men han kom lite ur vinkel och bollen gick i burgavlen. Det skapas inte speciellt många chanser i den första halvleken överhuvudtaget utan det är några fasta situationer för ÖSK men ingen som blir speciellt farlig, vi sticker upp med några halvchanser utan att det blir någon riktigt farligt. 

Men så i den 42:a minuten spelar Örebro skickligt igenom oss för första gången i matchen och Kennedy Igboannanike vänder skickligt bort Oliver inne i straffområdet och sätter kyligt 0-1. 

Andra halvlek
Vi går ut till den andra halvleken med budskapet att fortsätta arbeta metodiskt i försvarsspelet vilket vi gjort bra i första 45, men att vi när vi vinner boll försöka vila lite mer och få mer eget spel och vi gör det riktigt bra i den andra halvleken, ÖSK blir lite mer oaggressiva i sitt spel och vi får mer ytor att trilla lite boll samtidigt som vi hotar en del i djupled. Detta leder till att vi får en del hörnor och frisparkar i bra lägen men vi får tyvärr inte resultat på dem. 

Vi trycker på mer och mer för en kvitteringen även om vi inte skapar några jättefarliga chanser men i den 82:a minuten bryter Örebro bollen och ställer om blixtsnabbt och Besara får bollen på en bra cut-back passning där vi inte är tillräckligt vaksama på ytan framför vår backlinje som fallit ner, Besar gör inget misstag utan trycker distinkt in 0-2 målet. 

Vi chansspelar lite mer sista 10 minuterna i ett sista försök att skapa någon möjlighet att sätta en reducering och vi var väldigt nära när ÖSK lite slarvigt tappade bollen i en hemåtpassning som Jakob kunde roffa åt sig men han fick inte koll på bollen och fick inte till något avslut. Tyvärr kunde Örebro i matchen sista minut sätta 0-3, vi fick en billig frispark emot oss på mittplan och därifrån gick det snabbt när Örebro hittade fram Nahir Besara ytterligare en gång på ett likande sätt och han gjorde inget misstag den gången heller. 

Prestation var bra och vi visar att vi kan sätta vårt försvarsspel bra även mot ett bra Allsvenskt lag, sedan blir vi straffade så fort vi spricker upp lite och där visar Örebro att de är två klasser bättre än oss och tar tillvara på sina chanser. Men vi tar med oss mycket i prestationen och fortsätter att bygga vidare och tack till all publik som tagit sig till Övrevi denna kalla söndag, vi hoppas att ni kommer tillbaka på lördag när namnstarka IFK Norrköping kommer på besök! 

Tabell grupp 6
1. Örebro SK 3p
2. Helsingborgs IF 1p
3. IFK Norrköping 1p
4. Tvååkers IF 0p

Varmt välkomna tillbaka lördagen den 24/2 klockan 14.00 mot IFK Norrköping! 

Skribent: Andree Johansson
Epost: Adressen Gömd

 

facebook2

Logga Varbergs Sparbank 2018 

 Systeminstallationer 2014 banner

Team sportia Logga 2018

 Logga Team Sportia

Ange alt-text här.

 Toveks Bil 2016

  

 

 Vattenfall logga 2018

 

 

Varbergs Bostad_logo2_

Ange alt-text här.

flag

            besöksräknare 

    Besökare sedan 2008-12-27 

Postadress:
Tvååkers IF - Fotboll
Övrevi
43277 Tvååker

Kontakt:
Tel: 034040375
E-post: This is a mailto link

Se all info